Els serveis bàsics de Q de festa

Info Salut

Info Salut

A l'expositor Q de festa! hi trobaràs informació útil sobre salut, drogues, sexualitat i altres temes que et poden interessar.

Tips & Tricks

 • Preparant-nos
  • després, arriba l'hora de la informació, ja sigui a través d'Internet, o d'altres vies. És interessant informar-se de:
   • Els efectes i riscos del consum de drogues.
  • Que cal portar?
   • Cal tenir en compte no deixar-se res important. En el cas de les noies, per exemple, els tampons i les compreses (per una mateixa o per si una amiga se les deixa). Si consumim algun tipus de substància, hauríem d'agafar tot el necessari per un consum segur, higiènic i amb menys riscos (rulo, boquilles, suero...) . De vegades resulta interessant dur raspall i pasta de dents! Qui sap què depara la nit?
   • Per a prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats cal dur sempre preservatius, DIU o d'altres barreres contraceptives o per evitar les ITS... tant per a ells com per a elles! El condó és cosa de dos! Recorda que perquè el condó no talli el rotllo és interessant guardar-lo en un lloc molt accessible i incorporar-lo com a part del joc. És més fàcil col·locar-lo durant el sexe oral que just abans de la penetració. Si ets de les persones que opinen que treuen molta sensibilitat, cal que recordis que existeixen multitud de preservatius, amb diferents mides i formes per una optima adaptació. Per altra banda també existeix el preservatiu femení, que en lloc de col·locar-se en el penis es col·loca a la vagina (o recte). Si no hem pensat en portar preservatius de casa, i la nit pinta bé, podem trobar-ne a tots els espais Q de festa!
   • Les persones consumidores de drogues, ja sigui d'alcohol o de qualsevol altra, haurien de conèixer els propis límits i respectar sempre les decisions de la resta de gent sobre els seus propis consums. Algunes persones recorren al consum de substàncies psicoactives mentre surten de festa. A part de tots els efectes i riscos d'aquestes substàncies, el propi fet de com i on comprar-les pot generar riscos addicionals. Les substàncies adquirides en el mateix local acostumen a ser de baixa qualitat, estar adulterades (tallades), són més cares, i és molt més arriscat comprar-les, ja que existeix el risc de ser expulsat de l'espai o tenir problemes amb la llei. Para atenció amb què compres i a qui li compres! Recordem que també és possible analitzar el contingut de determinades substàncies (Energy Control) i que abans de prendre'n cap cal informar-se dels seus efectes i riscos.
 • Durant la festa
  • Cuidar-se i passar-ho be és més fàcil si controlem tres factors:
   • Què consumeixo: cal tenir clar el com, quan i què es pren.
    • Tots tenim clar que hem de consumir només allò que ens vingui de gust i quan ens vingui de gust. A vegades, però, ja sigui perquè ens conviden, ens inciten o ens desafien, acabem consumint quan no toca, no ens ve de gust senzillament perquè no hem sabut dir que no. Portar un bon control i respectar els horaris i quantitats a l'hora de consumir drogues (alcohol o d'altres) reduirà tant els riscos com la ressaca del dia següent.
   • El que faig: durant la nit passen moltes coses i de vegades costa controlar algunes reaccions.
    • El "no parar": recordem que a alguna hora s'ha de marxar. A vegades costa trobar el moment de parar, i si hem consumit determinades drogues, encara més!. El millor és tornar cap a casa quan ens ve de gust, i no quedar-se només perquè ens ho demanen els amics. Sovint és molt difícil deixar la festa, però és important respectar el propi cos i aprendre a parar quan ja en tenim prou.

Enllaços relacionats

 
Connecta amb Q de festa

Connecta amb Q de festa

Segueix a Q de festa! per la xarxa i assabentat de tot!

Facebook Twitter

 • Dijous, 29 juny de 2017

  Presentació del Protocol de prevenció, detecció i intervenció sobre drogues als centres de secundària. https://t.co/kKSLMqWf7r #Qdf_c

 • Dijous, 29 juny de 2017

  Matinal sobre Sexo, Drogas y HSH-ChemSex. https://t.co/nLY0A8EzCQ #Qdf_c

 • Divendres, 26 maig de 2017

  Nits Q Lleida participarà en l’Aplec del Caragol by @Qdefesta. https://t.co/VBCsYxKxi0 #Qdf_c

Butlletí Q de festa!

Butlletí Q de festa!

Subscriu-te al nostre butlletí i estigues al dia de totes les novetats Qdf!