Enllaços d'interès
En aquesta secció l'oferim agrupats per temàtiques un seguit d'enllaços que et poden resultar útils i interessants. Si aquests enllaços no solucionen els teus dubtes pots posar-te en contacte amb les pròpies organitzacions que els gestionen, o amb nosaltres mateixos i intentarem proporcionar-te la informació necessària. Si tens enllaços interessants fes-nos-els arribar!
El consum d'alcohol i drogues és un fet recurrent entre les persones que surten de festa., per això aquí trobaràs informació sobre efectes, riscos i reducció de riscos del consum de drogues. Hi ha pàgines per diferente edats, 14 anys (elPep), 16 anys (laClara) i a partir de 18 anys (la resta) on les persones consumidores podran trobar informació molt especifica.
El portal web d'Energy Control amb informació, assessorament y anàlisis de drogues ofereix una informació actual, útil i amena. Energy Control son un col·lectiu de persones que, independent ment de si consumeixen o no estan preocupats per l'ús de drogues en els espais de festa per a joves, i ofereixen informació amb el fi de disminuir els riscos del seu consum.
http://www.energycontrol.orgÉs un projecte d'informació, prevenció i reducció de riscs en el consum de drogues adreçat a joves. El portal ofereix una informació amplia i variada sobre el consum de drogues i disposa d'un gran recull de recursos i documents.
http://www.somnit.orgARSU FESTA és un col·lectiu, que té per objectiu ajudar a les persones a gestionar els riscos associats als plaers derivats de l'ús de substàncies i també de les relacions sexuals. Tenen una secció de vídeos de creació pròpia molt bons i un blog.
http://www.festa.arsu.es/Granollers_Acció municipal en el consum de drogues pretén ser un servei d'informació, atenció i orientació en totes aquelles qüestions que tenen relació amb el consum de drogues.
http://www.sobredrogues.netEls continguts d'aquest web estan pensats per a joves a partir dels 14 anys. Hi trobaràs informació i respostes sobre drogues, sexualitat o "pantalles" (televisió, Internet, mòbils...).
http://www.elpep.infoEls continguts d'aquest web estan pensats per a joves a partir dels 16 anys. Hi trobaràs informació i respostes sobre drogues i sexualitat.
http://www.laclara.infoCoca on line vol ser una eina d'ajuda virtual i anònima per a tots aquells consumidors que comencen a estar preocupats pel seu propi consum, per als familiars i amics que se sentin desorientats en descobrir-ho i per a professionals de l'àmbit sociosanitari i educatiu.
http://www.cocaonline.org/Servei d'informació i orientació sobre qualsevol problemàtica relacionada amb les drogues i les drogodependències. Disposa d'assessorament a temps real, telefònic i en línia.
http://www.liniaverda.orgDisposa d'un ampli i actualitzat recull de noticies. A més podem trobar-hi molts recursos i una agenda força completa. El seu butlletí resulta molt interessant si volem rebre informació regularment sobre les ultimes noticies sobre drogues.
http://www.lasdrogas.info/El Canal Drogues forma part dels webs temàtics del Canal Salut. És un espai de referència, comunicació i intercanvi d’informació sobre el consum de drogues. El coordina la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i és el resultat d’un esforç important realitzat per professionals de l’àmbit de les drogues a Catalunya, tant públics com d’associacions i entitats col·laboradores.
http://drogues.gencat.cat/Quan parlem de sexualitat, no tot es redueix a fer servir el condó per evitar l'VIH i un embaràs no desitjat. Les diferents orientacions sexuals, l'afectivitat, el respecte i sobretot el plaer son temes tant importants que els mètodes anticonceptius. El següent recull d'enllaços fa un ampli repàs a tota aquesta temàtica.
Web d'informació per a joves sobre sexualitat i anticoncepció, elaborat per l'Institut Català de la Salut i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquí trobarem tota la informació bàsica sobre sexualitat i mètodes anticonceptius, però també trobarem molts altres continguts com "El petting" o l'assetjament sexual.
http://www.sexejoves.gencat.catEls continguts d'aquest web estan pensats per a joves a partir dels 14 anys. Hi trobaràs informació i respostes sobre drogues, sexualitat o "pantalles" (televisió, Internet, mòbils...).
http://www.elpep.infoEls continguts d'aquest web estan pensats per a joves a partir dels 16 anys. Hi trobaràs informació i respostes sobre drogues i sexualitat.
http://www.laclara.infoLa Coordinadora Gai-Lesbiana, creada el 1986, és una Federació d'Associacions constituïda amb l'objectiu de reunir el treball i els esforços de les associacions membres, i servir-les de suport mitjançant infrastructures i serveis comuns, que lluiten per: L'assoliment de la plena igualtat dels gais, lesbianes i transgèneres. La prevenció i lluita contra el VIH/Sida. El foment de l'associacionisme per tal d'oferir serveis d'interès a la comunitat gai, lesbiana i transgènere ia col·laboració amb altres organitzacions del mateix àmbit i que comparteixin els mateixos objectius.
http://www.cogailes.org/És la web de l'associació de i per a gais seropositius. Disposa d'un seguit de serveis i recursos totalment adaptats.
http://www.gaispositius.org/Web creada per Stop SIDA sobre sexualitat i sida per al col•lectiu gay. El portal està en castellà i dividit en capítols molt gràfics que reprodueixen situacions de risc i ofereixen les respostes adequades.
http://www.navegaseguro.esA vegades al sortir de marxa agafar el cotxe sembla l'opció més pràctica i senzilla. Tots sabem que després les coses es compliquen. Ningú vol (o pot) conduir per tornar, es condueix sota els efectes de l'alcohol, s'està neguitós per si hi ha un control d'alcoholèmia, i en els pitjors dels casos acabem amb una multa o accidentats. És cert que el transport públic te 3 limitacions principals, no arriba a tot arreu, els horaris son limitats, i és complex accedir a la informació tant dels horaris com de les parades. Per això volem facilitar-vos la feina, i us oferim diferents webs que us ajudaran a planificar les vostres rutes.
La Generalitat recull tota la informació relativa al transport públic i mobilitat en un sol portal. Ens permetrà conèixer les incidències, i calcular les rutes mes adients. També hi podeu trobar la versió ampliada de l'eina.
http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitatPortal amb tota la informació relacionada amb la xarxa viaria catalana i la conducció. Podem trobar-hi les incidències del trànsit, campanyes de conducció segura i diversos materials.
http://www20.gencat.cat/portal/site/transitHoraris, tarifes i incidències de totes les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
http://www.fgc.catHoraris, tarifes i incidències de totes les línies de RENFE de l'Estat Espanyol
http://www.renfe.esCalculador de rutes urbanes de Barcelona, amb bus, tram, metro i línies urbanes de ferrocarril.
http://www.tmb.cat/vullanar/ca_ES/vullanar.jspQ de Festa! col·labora a nivell europeu amb diferents projectes relacionats amb la millora de la seguretat i la qualitat de l'oci nocturn. Les webs estan en anglès (excepte la de la Generalitat), però son molt interessants.
Portal web en anglès. DC & D II dona suport a les ciutats de la UE pel desenvolupament de polítiques de drogues basades en el treball de les diferents parts: les autoritats locals, els serveis de salut, els serveis de justícia penal, les comunitats, incloses les minories visibles, i els usuaris de drogues i de serveis. Disposa d'una biblioteca digital amb materials dels diferents col·laboradors d'arreu d'Europa.
"The second Democracy, Cities & Drugs project (DC&D II) aims at supporting EU cities in developing local partnership-based drug policies involving the relevant stakeholders - local authorities, health services criminal justice services, communities, including visible minority ones, and drug service users - so that a coordinated, participative, targeted, and thus resource effective approach can be developed towards drug-related problems."
http://www.democitydrug.orgÉs una eina internacional per al desenvolupament d'eines preventives i de reducció de riscos en el consum d'alcohol i drogues per a gent jove.
"The Healthy Nightlife Toolbox (HNT) is an international initiative that focuses on the reduction of harm from alcohol and drug use among young people."
http://www.hnt-info.eu/La web disposa de diverses propostes i documents per incentivar a totes les persones involucrades en el sector de l'oci nocturn a treballar junts per desenvolupar un entorn més segur i saludable per a tothom. Proposen una metodología de treball local, mitjançant l'organització de reunions entre gestors del sector privat, representants de l'Administració local i altres entitats, per pensar i desenvolupar junts propostes concretes, facilitar la comunicació entre tots i fer que continuï creixent de forma positiva la imatge i la qualitat de servei del sector.
http://drogues.gencat.cat/ca/Q de Festa! és membre de Party+, un distintiu de qualitat per a espais d'oci nocturn de tot Europa. A continuació us enllacem amb els projectes que juntament amb Q de Festa! son membres de Party+ :
Quality Nights és un distintiu de qualitat per a espais d'oci nocturn de Bèlgica.
"Quality Nights est un Label de santé qui vise à diminuer les risques qui accompagnent la fête. Comment ? En améliorant le contexte, c'est-à-dire les conditions d'accueil des fêtards dans les lieux, mais aussi en leur donnant de l'info, des conseils et des moyens pour les réduire. Car pour que la fête reste la fête, tout le monde a sa part de responsabilité, les fêtards comme les lieux de fête."
http://www.qualitynights.be/Saffer Clubbing és un distintiu de qualitat per a espais d'oci nocturn de Zurich (Suïssa)..
"Willkommen auf der Website von Safer Clubbing! Hier finden sie alle wichtigen Informationen und Unterlagen im Zusammenhang mit dem Verein Safer Clubbing."
http://www.safer-clubbing.ch/Fêtez Clairs és un distintiu de qualitat per a espais d'oci nocturn de Paris (França).
"Pour prévenir la consommation des drogues dans les espaces festifs et réduire les risques qui y sont associés, les partenaires du projet « Fêtez Clairs », sous l'égide de la Ville et de la Préfecture de Paris, se sont donnés pour objectif d'intégrer la promotion de la santé et la gestion des conduites à risques dans les pratiques festives à Paris"
http://www.fetez-clairs.org/