Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.
El públic assistent ha de poder disposar de taps per a les orelles especialment concebuts per reduir l’impacte sonor. Alguns espais els ofereixen en màquines dispensadores dintre o fora del local, d’altres, al guarda-roba o a les barres. Si en vols i no els trobes, pregunta al personal de l’espai on pots aconseguir-los.
Els espais també els posen a disposició dels seus treballadors i treballadores de manera gratuïta.
Tingues en compte que una conversa normal s’acosta al nivell sonor dels 60 dB i una aspiradora, als 80 dB. En els bars, en les discoteques i en els concerts acostumen a tenir la música entre els 90 dB i els 110 dB.
L’exposició puntual a sons a partir del nivell dels 95 dB pot provocar pèrdua auditiva. Una exposició perllongada a sons superiors a 80 dB també en pot provocar.
Per tant, no cal dir que si acostumem a freqüentar espais d’oci nocturn, el risc de pèrdua auditiva és força elevat. Quan som joves no suposa un problema important, però cal tenir en compte que, a la pèrdua auditiva que puguem patir durant la nostra joventut, hi haurem d’anar sumant el deteriorament de l’oïda que es produeix de manera natural en fer-nos grans. Aquí és on estarem influint en realitat en el fet de si ens caldrà un audiòfon als 50 o als 70 anys.
"No sentiré les converses i no podré parlar"
Al contrari, amb els taps s’eliminen els nivells sonors de la franja més elevada i les converses
se senten amb més claredat.
"M’agrada la música alta"
No t’amoïnis, perquè amb els taps només s’eliminen les franges dels nivells de decibels nocius
per a la teva oïda. Els sons greus seguiran fent-te vibrar!
"No m’agrada com queden"
Els taps auditius cada cop són més utilitzats en els festivals i clubs europeus. Algunes
persones se’ls posen per presumir; el cert és que cada cop està més a l’última qui més es cuida!